søndag 9. januar 2011

Svinefilet med blåmuggdressing


Året begynte relativt asketisk. Men så ble det helg i 2011 også...

I kjøleskapet lå en deilig blåmuggost som bare ventet på å bli en del av lørdagens meny.

Vi startet litt friskt start med diplomatsalat som i hovedsak består av mango, avocado og koriander og litt annet småsnacs. Veldig lett å lage, men du bør helst være glad i å kutte opp grønnsaker og frukt, og i alle fall ikke være redd for å bli litt klissete på hendene.

Til hovedrett ble det en helstekt svinefilet, og for sjefskritikeren var det åpenbart at grillsesongen begynte 8. januar i 2011. Svinefileen ble grillet på ganske svak varme en god stund. Som hovedingrediens er svinefilet takknemlig å jobbe med. Ved siden av valgte vi å ha grillede tomater, løk- og aromasopp i hvitvinseddik, en god potetmos - men nesten først og fremst vil jeg si blåmuggostdressing.



Til dressingen brukte jeg
100 g blåmuggost (Norzola)
2 ss lettmelk
1 beger creme fraiche
1 ss hvitvinseddik med ingefær
1 ss akasiehonning
salt
pepper
hvitløk

Dressingen kan gjerne lages litt i forkant - spesielt også fordi den serveres kald. Mos osten i melken og bland med de øvrige ingrediensene før det smakes til med salt, pepper og hvitløkskrydder. Den lille touchen av honning (som sikkert kan byttes ut med litt sukker om du ikke har honning for hånden), myker muggostsmaken en hel del uten at blåmuggkvaliteten forvitrer.

Fantastisk godt!

Apple crisp er vel ikke akkurat noen lettdessert, men eplene gjør smaken frisk og god som avslutning på et slikt måltid. Med litt is og eventuelt en bærsaus bør kvelden få en middels bra avrunding...





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar