mandag 10. januar 2011

Valkyriens stjerne


Egentlig er vel denne oppskriften tatt fra den svenske 80-talls stjernekokken Carl Butler. Smaken er ganske kraftig, og en noe lettere hovedrett er nok å foretrekke etter denne. Om ikke annet så er det i alle fall low carb. Navnet Valkyriens stjerne er lokalt og bakgrunnen skal være dårlig planlegging av nyttårsmåltidet - avocadoen var aldri moden til nyttår. Kanskje fikk den da et stjerneformet preg når de forsøkte å løsne den fra skall og sten...

Til fire personer
2 avocado
0,75 dl rømme
0,75 dl majones
1 ss blåmuggost
1 ss hakkede valnøtter
Pillede reker
ev. litt sitronsaft

Kanskje litt dill til pynt om du er avansert.

Det er greit å lage sausen noen timer før servering. Mos muggosten og bland med rømme majones og hakkede valnøtter. Ved servering skjæres avocadoen i to og anrettes med reker og muggostkremen.

Tips: Jeg tror man godt kan spe på med litt sitronsaft, så unngår du misfarget avocado også.


2 kommentarer:

  1. Dette var spennende, endelig ett interessant tilskudd til reker/avokado som jo er så godt! Blåmuggosten er finurlig! :o) ser nydelig ut, og så liker jeg at du er ærlig og sier det er en tung rett!!!
    klem Therese

    SvarSlett
  2. Takk! Det er absolutt godt, men aller best i mini-porsjon! Kjæresten er stor fan:)

    SvarSlett