torsdag 15. juli 2010

Diplomatsalat...



Sommerregnet virker ustoppelig. Det er lite som inspirerer til matlaging utover sulten som har bygget seg opp etter en ikke så veldig lang dag på jobben og viten om at det faktisk ligger et ferdigstekt andebryst i kjøleskapet og venter på meg. Og sjefskritikeren. Litt restemat altså. Jeg tror det blir andewraps med litt agurk og hoisinsaus med en liten mango- og avocadosalat ved siden av.

Avocadosalaten er litt fritt etter en venninnes venninne som er i utenrikstjenesten, den er litt asiatisk-inspirert - og derav altså navnet Diplomatsalat. Salaten høres for mange litt rar ut, men som diplomaten sier - hun har aldri sett rester av den, så holdbarheten er ukjent...

Du trenger:

1 mango
2 avocado
1 rød løk (finhakket)
1 chili (eller litt chilipulver)
1 ts ingefærpulver (kan sløyfes)
1/2 potte frisk koriander
1 lime (saften)
2 ss fiskesaus
1 fedd hvitløk
Litt sweet chilisaus
Det er egentlig ikke noe mer hokus pokus enn å hakke opp ingrediensene, blande forsiktig og deretter forsøke å dandere det på en fiffig måte før servering

Jeg innbiller meg at denne salaten passer godt til and, laks og svin. Frukten kan varieres



Mengder avhenger litt hva den brukes til (en liten forrett, siderett eller som et eget måltid).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar