lørdag 17. juli 2010

Saftig gulrotkake...

Han har blitt omvendt. Sjefsritikeren altså. Om ikke gulrotkake ligger som nummer en på listen kryper den stadig nærmere sjokoladekaken på rangstigen. Det finnes utallige måter å lage gulrotkake på, og den kan varieres til det kjedsommelige. Jeg nekter å spise gulrotkake uten valnøtter og rosiner. Glasur må være silkemyk og med tydelig sitruspreg - og det må for all del være nok av den! Så får det heller være at jeg alltid får et sjarmerende søkk i midten på gulrotkaken.

Denne har jeg ikke stjålet faktisk. Den er etter nøysom uttesting inspirert av ulike oppskrifter og tilpasset akkurat slik jeg liker den. Og den er med hell testet på et ukjent antall publikummere etterhvert.

Bunnen:
3 egg
3 dl sukker (gjerne blanding av brunt/hvitt/sirup)
3 dl mel (gjerne blanding av hvete og havre)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Litt raspet appelsinskall (kun det oransje)
3 middels/store gulrøtter
1/2 dl nøytral olje
1 ss kanel (ingefær og kardemomme i tillegg om du vil)
4 ss hakkede valnøtter
4 ss rosiner
Jeg pisker eggedosis av sukker/sirupblandingen og blander så inn de øvrige ingrediensene.
Steker så på 180 grader (over-og undervarme) i ca 50 minutter (dette er definitivt den vanskeligste delen - sjekk ved 40 minutter). La kaken hvile et par minutter før den veltes over og avkjøles fullstendig på rist før glasuren spres over.
Glasuren
1 pakke stor Philadelphia
100 gram romtemperert smør
1ts vaniljesukker
Litt sitron/lime (ikke for mye - da blir glasuren for myk)
300 g melis

Garnityr
Litt raspet gulrot eller appelsinskall.

Tips:
Gulrotkaken kan fryses - kanskje fortrinnsvis uten garnityr.

Det perfekte med gulrotkake er at den blir så saftig at den holder seg i mange dager (vel... det er vel en viss fare for at den av andre årsaker forsvinner før det har gått særlig mange dager).1 kommentar: