Jeg er av typen som kan bli hektet på en type mat og lage det samme om igjen og om igjen på relativt kort tid for å finne den perfekte oppskriften. Det er kanskje ikke alltid vellykket og med brownies kan jeg vel bare si "do not try this at home" (med mindre du har et stort ønske om å gå betraktelig opp i vekt på en usunn måte på kort tid naturligvis). Med storinnrykk i residensen er brownies perfekt å lage på forhånd, alle liker det og det kan serveres til store som til små. Selv denne som kanskje har litt voksen smak i og med at det er litt rom i den. For første gang har jeg holdt meg fullstendig strikt etter oppskriften.
325 g kokesjokolade
125 g smør
225 g sukker
3 store egg
0,5 dl rom
100 g hvetemel
125 g bringebær
Smelt kokesjokolade og smør i vannbad og ta kjelen av platen. Visp entusiastisk inn sukkeret og tilsett et og et egg mens du fortsetter den entusiastiske piskingen mellom hvert egg. Bland inn rom og tilsett til slutt hvetemelet. Visp til du har en blank og jevn brownies-blanding.
Ha browniesblandingen over i en ferdigsmurt ildfast form som er 20 x 20 cm. Ja, den må være firkantet. Det kan hende den smaker like godt som rund, men brownies skal liksom være firkantede synes jeg. Ha bringebærene over og stek på 180 grader i 20-25 minutter til du har en fin stekt hinne over hele kaken. Avkjøl i formen mens kaken "setter seg".
Kjempegod utgave av arten, virkelig en oppskrift å forsøke og ikke minst gjenta. Enklere kan det ikke gjøres - og svaret på spørsmålet innledningsvis er definitivt ja. Nærmere perfekte brownies kommer du ikke. Originaloppskriften finner du her.
These look fabulous - I will definitely be making them!
SvarSlett