Det er et par ting jeg aldri går lei av og som jeg egentlig ikke trenger å gjøre så funky for at det skal funke. Oliventapenade er en av de tingene. Som tilbehør til grillmaten, alene med litt pasta eller som en liten apetittvekker - tapenaden har mange bruksområder. Jeg går ikke av veien for en liten skive med philadelphiaost og tapenade som kveldsmat heller.
Det viktigste med tapenaden er å bruke noen gode sorte oliven - ikke disse billige som er farget sorte og som ikke smaker noe. Det mest praktiske er selvsagt å få noen som allerede er stenfrie.
Oliventapenade
200 g gode svarte oliven
1 liten boks ansjoser
50 g kapers
1 ts dijon-sennep
1/2 ts timian
sitron
olivenolje
salt og pepper
Bland alle ingrediensene unntatt olivenolje, salt og pepper med stavmikser og tilsett olivenolje i en tynn stråle til du har en passe fin konsistens. Smak til om du trenger salt og pepper. Server på bruschetta eller brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar