onsdag 10. september 2014

Svineragu - mer sexy enn det høres ut!Det fine med langkoking, sous vide, trykk-koking osv er at en hvilken som helst type kjøtt med ben og fett eller kvernet kjøtt kan bli til den beste delikatesse bare du gir det litt tid. Bibringe, svinenakke, oksekjake, lammeskanker  og andre rimelige kjøtt-typer kan lett bli ukens middags-høydepunkt. Til denne gryten har jeg brukt nakekoteletter av svin med en rødvinsrest som ikke lengre funket så godt i glasset. Har du ikke rødvin blir det godt med bare kraft også, litt øl eller fri fantasi. Du kan også hive oppi det du har av tomater som også har sett sine bedre dager


6 personer
1 kg svinekjøtt, f.eks nakkekoteletter
2 løk i båter
1 eske cherrytomater (kan sløyfes)
2-3 fedd hvitløk
0,5 l rødvin
2 ss balsamico
timian, persille, oregano
salt og pepper

Jeg brunet nakkekotelettene og løken i en ildfast gryte før jeg tilsatte de øvrige ingrediensene og satte gryten med lokk i stekeovnen på 120 grader. Etter 3 timer bør kjøttet begynne å løsne fra benet, ellers kan du skru opp varmen litt til. Dette tar kanskje litt tid, men krever liten innsats på kjøkkenet. 

Server med pasta og gjerne en grønn salat. Det funker fint å lage dette selv om du er bare en person. Frys resten ned i porsjonspakker, så har du hverdagsmat andre kan misunne deg! Ikke at det er noe til hinder for å spise dette i helgen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar