Denne gangen forsøkte jeg å gjøre det som David Lebovitz som skriver den fine bloggen Living the sweet life in Paris.
Disse marshmallowsene syntes jeg ble veldig luftige og gode. Det er kjekt å ha et godt termometer tilgjengelig som det ofte er om man setter i gang med sukkertøyproduksjon enten det er drops, karameller - eller marshmallows. Da får de riktig farge - og riktig konsistens.
200 g sukker
100 g lys sirup
0,8 dl vann
4 eggehviter (110 g)
10 plater gelatin (1 pakke)
1 ts vaniljeekstrakt
1 knivsodd salt
1 knivsodd salt
Strø
1 dl maisenna
1 dl melis
Kok opp sukker, sirup og vann. Bruk et termometer og la sirupen nå 118 grader. Slike termometer får du blant annet kjøpt på Panduro. De er også veldig kjekke å ha når man skal lage karamell eller drops.
Visp eggehvitene stive og ha i en knivsodd salt til slutt.
Ha gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, og klem restvann ut av dem.
Visp inn sirupen i eggehvitene, og bruk restene i bunn av pannen til å løse gelatinplatene opp i. Ha også den nå oppløste gelatinen i den marengslignende blandingen. Fortsett å vispe i om lag fem minutter.
Ha raust med blandingen av maisena og melis utover et bakepapir. Bruk gjerne en sikt til å få det jevnt utover. Ha marshmallowsblandingen over bakepapiret. La den deretter stå udekket over natten.
Dagen etter kan du klippe opp marsmallowsen i passe store biter og strø med resten av blandingen. Oppbevares inntil en uke i lufttett beholder. Jeg synes de er aller best med en gang - og hvem klarer egentlig å holde fingrene av fatet en hel uke...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar