mandag 26. september 2011

Enkel kyllingsatay med peanøttsaus



Kylling satay er nasjonalretten i Indonesia, men mye brukt også andre steder i Asia. Peanøttsaus er vel ikke så klassisk i det norske kjøkkenet, men er godt likefullt. På restaurant har jeg ofte sett at det blir servert som forrett og alltid på spyd. Dette er en utrolig enkel variant til middag uten bruk av spyd.


2 personer
Kylling og marinade
2 kyllingfileter
2 ss sweet chili saus
1 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 sjalottløk
1 ss sitronjuice
1 ts fiskesaus
1 fedd hvitløk
litt chilipulver


Lag marinade av ingrediensene,og la kyllingfiletene hvile i marinaden så lenge du har tid til.


Stek i ovn på 175 grader i ca 30  minutter. Kyllingfiletene skal være akkurat så vidt gjennomstekt.


Peanøttsaus
1 liten boks kokosmelk
75 g usaltede eller lettsaltede peanøtter
1 sjalottløk
1 ss ketjap manis
1 ts fiskesaus
1 ts soyasaus
1/2 ts ingefær


Kjør peanøttene i foodprocessor, og kok sammen med kokosmelken og de øvrige ingrediensene til du får en passe konsistens. Dersom sausen skulle bli litt for tykk kan den fint tynnes ut med litt melk. 


Server med ris og ruccolasalt.



2 kommentarer:

  1. Elsker også kylling satay med peanøtt saus.
    Beste jeg har spist er faktisk på en restaurant i London.

    SvarSlett
  2. Jeg tviler ikke; synes de har mye bra asiatisk i London - både indisk og thai - jeg går ut fra også indonesisk.

    SvarSlett