torsdag 22. september 2011

Luksuslaks med parmesankrem

Du har sikkert ditt eget favoritt-tilbehør til laks, men denne krispy toppingen har du kanskje ikke forsøkt før. Den er så god at jeg får litt lyst til å maule den alene....


Til 4 personer
1 side laks
30 g valnøtter
1 skive daggammelt brød
1 ss olivenolje
2 ss revet parmesan
1 fedd hvitløk
1 neve frisk basilikum
salt og pepper
Ha alle ingrediensene unntatt laksen i en bolle og kjør til en løs blanding med en stavmikser. Ha blandingen over laksen og stek laksen på 175 grader i 20 - 30 minutter til laksen er ferdigstekt og toppingen begynner å bli gyllen. 


Parmesankrem
1 putt fløte
75 g parmesan


Kok inn en putt fløte til halvparten og tilsett 75 g parmesan. Pepre lett og server til laksen.


Her har jeg ellers brukt stekte poteter med godt krydder og olivenolje og en slaks paprikarelish.


Og så litt lakserogn da. For å være helt sikker på at det kunne klassifiseres som maksimalistisk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar