tirsdag 20. september 2011

Spinatpai med chevre- ekte skippermat!



Jeg kan ikke garantere at du blir sterk av denne spinatpaien. Men jeg kan nærmest garantere at du blir glad av den. Spinat er herlig og fullt av jern og andre næringsstoffer som vi har kjempegodt av! Det eneste lille trikset med denne er at du må huske å ta spinaten ut av fryseren i god tid før du skal lage den. For eksempel på morgenen før du går på jobb. 


Paibunn
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss kaldt vann


Lag paibunn ved å mikse ingrediensene i foodprocessoren. La deigen hvile i kjøleskap i 30 minutter, og kjevle deretter ut. Dekk en paiform  med paibunnen og prikk den med en gaffel. Stek paibunnen på 175 grader i 10 minutter mens du lager fyllet. Ta paibunnen ut av stekeovnen, men la ovnen stå på.

Fyll
1 pakke frossen spinat
4 egg
1,5 dl helmelk
1,5 dl rømme eller creme fraiche
2,5 dl raspet ost - gjerne en blanding av ulike typer
1/2 ts muskatnøtt
1 hvitløksfedd
salt og pepper


125 g chevre 


Visp egene med melk, rømme, salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett ost, finhakket hvitløk og frossen spinat som du har latt overflødig vann renne av. 


Ha fyllet over i formen og stek i 20 minutter. Ha deretter chevren over paien og stek i enda 10 minutter eller til paien er stiv.


Server  med litt salat og tomat. 
Er det bare jeg som blir glad av dette?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar