mandag 12. mai 2014

Hamburgerbrød brioche-style og coleslaw - når bare det beste tilbehøret er godt nokDe beste hamburgerbrødene er selvsagt hjemmelaget. I tillegg er de enkle å lage og minner på mange måter om brioche med redusert fettmengde. Setter du deigen dagen før, får den god tid til å heve, og trenger ikke lang heving i andre runde. Hamburgerbrødene passer like godt til pulled pork som til burgerne - og ja - det er faktisk godt mulig å spise dem til frokost også. 

Prøv deg frem med melmengden - hvilken type du bruker har mye å si. Vil du vite mer om hvilken type mel du bør bruke kan du lese mer på krem.no. I Belgia har jeg for eksempel behov for en større del mel, og min tolkning er at det er et noe finere mel som trekker til seg mindre fuktighet enn det vanlige norske bakemelet. Bruk av finbakstmel gir imidlertid en suveren deig som jeg liker veldig godt å jobbe med. Denne deigen kan godt være litt klissete før første heving. Bruk heller litt mel til utbaking om nødvendig. 


16 hamburgerbrød
2 dl helmelk
2 dl vann
2 ss sukker
5 g fersk gjær
3 egg
10 dl mel 

1 egg til pensling
sesamfrø


Lunk helmelk, vann, sukker og salt til 37 grader. Tilsett gjæren og løs opp. Bland inn sammenpiskede egg og melet litt etter litt. La deigen heve, gjerne natten over eller til dobbelt størrelse. Trill ut til 16 boller. Trykk dem ned og etterhev i omtrent en time. Pensle med egg og strø over sesamfrø. 

Stek på 215 grader i omtrent 10 minutter, til hamburgerbrødene er luftige og gylne både over og under. Hamburgerbrødene blir ganske gule, som en brioche. Noen skal ha det til at brioche er uten melk, kun med smør. Så da er vel dette brioche-lignende hamburgerbrød. Gode er de uansett. 

Coleslaw er uungåelig til grillmaten. Så enkelt og så godt! Jeg har brukt liege-sirup som søtning, men får du ikke tak i det, bruk litt honning eller sukker. 

Coleslaw
4 gulrøtter
1/2 nykål
1 løk
2 ss grovkornet sennep
1 ss liegesirup
1 ss sherryeddik
1 dl creme fraiche
1 dl majones
salt og pepper

Skjær grønnsakene i tynne strimler. Bland de øvrige ingrediensene og ha dem over de strimlede grønnsakene. Vend godt og la trekke minst en time før servering. Enklere blir det ikke!

Server med for eksempel pulled pork som her eller en klassisk hamburger. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar