onsdag 13. mars 2013

Kakaobrownies med havsalt




Brownies er en vitenskap. Alle brownies er gode. Men bare en kan være best. Selv liker jeg dem som er seige. Etter å ha eksperimentert siden tenårene, har jeg kommet frem til at Brownies er et område Toro faktisk duger på. Perfekt konsistens. Fortsatt like irriterende som forrige uke, for hvem vil spise halvferdig-kaker hvis de ikke må?  

For at eksperimenteringen skal holde seg mot klassisk brownies, men likevel ikke bli kjedelig, har disse et lite dryss av havsalt. Rart?    Egentlig ikke rarere enn for eksempel havsalte karameller. Ennå føler jeg kanskje at konsistensen forblir litt som konfektkaker. Rå i midten. Med en ørliten smak av havsalt. Kanskje ikke så seige som planlagt - men virkelig virkelig gode...

Til en 24 cm form. 
140 g smør
125 g moscovadosukker
125 g sukker
1/2 ts havsalt
2 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 ss malt espresso
65 g mel

Sett stekovnen på 165 grader.

Smelt smør og ha i moscovadosukker, sukker og havsalt. Varm til du har en nokså jevn blanding. 

Ha i et egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i mel og vaniljeekstrakt til slutt og rør til du har en jevn røre. Ha i godt smurt form, og stek i 25 minutter. La kaken avkjøles i formen. 

Del opp og server. Bare gode eller best?

Her servert med creme fraiche og kirsebær. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar