onsdag 19. oktober 2011

Supersunt og supergodt - rå Frøyalaks med frisk sala



Kanskje det bare er meg som elsker fløtesauser, gode sjokoladekaker og andre high in carbs-high in fat-retter. Men man kan jo ikke leve sånn fra dag til dag. Rå laks bør det imidlertid være lov til å unne seg ukentlig. Masse godt sunt fett og proteiner - men så godt at man skulle tro det var usunt. Perfekt med en god ponzusaus og en salat som frisker opp inntrykket selv om det kanskje ikke er veldig asiatisk. Lettvint er det også!


Sashimi
200 g rå laks av god kvalitet per person - for eksempel Frøyalaks
1 god kvast frisk koriander


Skjær laksen i biter og ha eventuelt koriander over.


Ponzusaus
2 deler soyasaus
1 del skvist lime
1/2 fedd hvitløk
1 knivsodd chili
litt akasiehonning
litt ingefær


Bland ingrediensene sammen og la hvile. Ha sausen over sashimien ved servering, og server med en frisk salat av baby leaf, tomater og avocado.


Nyt det som må være noe av verdens sunneste middag.

2 kommentarer:

  1. Mye godt her.God advent.Hilsen Hege

    SvarSlett
  2. Håper du skriver igjen snart, synes bloggen din er kjempeinspirerende:)

    SvarSlett