mandag 10. oktober 2011

Bedre sent enn aldri - luksusfår-i-kål!


Jeg har lest at noen refererer til får-i-kål som Norges nasjonalrett. Jeg visste ikke at vi hadde noen offisiell, men det er i alle fall få retter utenom juletider som bringer så mye interesse og egne fester som får-i-kålen. Så selv om får-i-kålens dag for lengst er forbi: her er en ekstra god variant med litt mindre fett, men jeg vil likevel si at den er like god på smak.

Til en storfamilie
2 kg lammebog
3 kg kål
2 ss hel svart pepper
4 ts salt

Del kjøttet i rause biter og kålen i passe små biter. Bruk en diger kjele og legg kjøtt og kål lagvis. Ha i litt og litt salt og pepper underveis mens du fyller opp kjelen. Hell en liter vann i kjelen. Kok i 90 minutter til 3 timer. Retten blir mer smakfull jo lenger du koker, men kålen mister nok den flotteste fargen etter halvannen time.

Server med kokte poteter.

Norsk mat er best!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar