onsdag 12. oktober 2011

Verdens beste ostekake!


Verdens beste ostekake-intet mindre - lover oppskriften jeg fant i en av mors permer med kakeoppskrifter fra dameblad på 80- og 90-tallet. Så modererte jeg den litt etter hva som fantes i skapet i gjerningsøyeblikket. Ostekake er noe jeg er glad i. En kake jeg får lyst på uten noen spesiell grunn. Men det er jo ikke noe man disker opp i en en-til-to personers husholdning som regel. Derfor er det greit å komme hjem til familieselskap. Denne oppskriften gir en ikke alt for stor ostekake. Du kan doble oppskriftens ostekrem dersom det er et større kalas.

Bunn75 g havrekjeks
75 g mandler
2 ss smør


Kjør havrekjeks og mandler i foodprocessor. Varm smøret i en panne og tilsett havrekjeks-og mandelblandingen. La det lunes litt i panna uten å bli stekt.


Ha en ringen til en springform på et kakefat og legg over kjeksblandingen. Sett det i kjøleskap mens du lager ostefyllet.


Ostefyll
200 g Philadelphia eller annen kremost
2,5 dl vann
1 pakke gele
1,25 dl fløte
1 egg
2 ss sukker
saften og skallet av en halv sitron eller en lime
Løs gelepulveret opp i kokende vann. Avkjøl det noe og visp inn kremosten. Ha i saften av en halv sitron og sitronskall. Visp opp fløten og lag eggedosis av sukker og egg. Bland osteblandingen med kremen og eggedosisen. Hell det over kakebunnen og la kaken stivne i kjøleskapet.


Det er selvsagt lov til å bruke ferskpresset sitronjuice og gelatinplater dersom du vil ha en enda mer "ekte" smak. Men det er jo lov til å jukse litt i blant også...


Pynt med kiwi, rips eller andre frukt og bær og server.


Verdens beste? Ikke langt unna i alle fall...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar