onsdag 13. juli 2011

Carnegie Deli´s cheesecake - en amerikansk klassiker


Jeg har laget Carnegie Deli’s cheese cake før. Før jeg faktisk smakte den i New York, men som den klassiske dineren skriver på sin hjemmeside: ”it usually takes a couple of tries to get it just right” som de skriver på hjemmesiden sin.For eksempel har jeg redusert litt på smørmengden fra forrige gang. Lite er mer newyorksk (tror det er et ord) enn cheese cake. Og den må være stekt. Og det er like greit å begynne med en klassiker.  

1 kopp mel
¼ kopp sukker
eggeplomme
½ ts vaniljeekstrakt
1 ts finrevet sitronskall
65 g mykt smør

Bland det hele sammen til en paideig, og la deigen hvile i kjøleskapet under plast i minst en time. Kjevle deigen ut og tilpass den til en kakeform. Jeg var uten tilgang til kjevle så jeg hadde bare kakebunn i bunnen på formen, men er du litt tålmodig lager du bunnen tynnere slik at den også dekker kantene. Deretter stekes den til den får gyllen farge på 175 grader. Jeg lot den stå 12 minutter.  La kakebunnen hvile i formen, og sett deretter temperaturen på ovnen opp til 250 grader. I mens kan du begynne på fyllet.

800 g kremost naturell (dette er ikke for pyser)
¾ kopp sukker
2 ss mel
1 ½ ts vaniljeekstrakt
½ sitron (saften)
3 egg
1 eggeplomme
2 ss fløte

Visp kremosten luftig, og tilsett sukker litt om gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene og visp til du har en klumpfri røre. Hell røren over paideigen (som fortsatt selvfølgelig er i kakeformen). Stek til den får farge oppå. 12 minutter. La den deretter hvile på benken 30 minutter, mens du skrur temperaturen på ovnen ned til 175 grader. Etter 30 minutter settes kaken igjen inn for å stivne. Det tar mellom 25 og 40 minutter. Jeg brukte nøyaktig 30 minutter. Kaken kan være ørlittegrann skjelven fremdeles når du tar den ut. Da blir den ikke for kompakt. La deretter kaken stå minimum to timer før den tas ut av formen og avkjøl så til dagen etter.

Server med friske jordbær, og tenk på at nærmere en kilo ost er mye rimeligere enn en flytur til New York for å få tak i originalen…


7 kommentarer:

 1. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Så hyggelig at du likte oppskriften! Neste gang blir den dobbelt så høy i min spesiallagde ostekakeform:)

  SvarSlett
 3. Har aldri prøvd meg på steikt ostekake...men her må eg jammen sei eg vart frista til å gjere eit forsøk:o))

  SvarSlett
 4. Kan absolutt anbefales, .noe fristk ved siden av setter prikken over i-en!

  SvarSlett
 5. Hei Linn! Jeg og Ina fra Kjøkkentjenste har startet www.matbloggsentralen.blogspot.com der vi prøver å samle alle som blogger om mat. Har du lyst å være med? Legg igjen en kommentar på bloggen eller facebooksiden eller send meg en mail. God sommer!!

  SvarSlett
 6. Super kake, den skal jeg bake! Men fonten din slører til brøkene noe, er det en kvart kopp sukker det står? får ikke lest sukkerinnholdet hverken i bunn eller fyll :-)
  Mvh Cathrine, som også har en matblogg. Stikk gjerne innom!
  http://cathrineoyen.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. På min maskin kommer fonten greit opp. Det står 1/4 kopp sukker i bunnen og 3/4 kopp i fyllet :)

  SvarSlett