onsdag 6. juli 2011

Rømmegrøt og spekemat - europeisk tradisjonsmat...

Fra en enkel rett til en annen. Med kjøleskapet fullt av gode spanske og franske spekeprodukter ble den norske og spanske tradisjonsmaten vel et europeisk resultat?


Rømmegrøt for to personer
1 beger seterrømme
3 dl melk
1 dl mel
ev litt salt
Kok rømmen under lokk i fem minutter. Sikt over halvparten av melet og rør godt. Kok videre til smøret pipler frem. Er du utålmodig som meg eller har dårlig tid? Det blir rømmegrøt selv om du ikke venter riktig så lenge også. Du må bare ty til litt ekstra Kviteseidsmør på toppen etterpå. Dersom smøret pipler frem - øs det av og spar på det til å ha over grøten ved servering. Spe med melken og la koke til melsmaken har kokt inn. Om lag fem minutter bør holde. Tilsett ev. litt salt.


Server med assortert spekemat og litt frukt for å friske opp. Sukker, kanel og smør er også uunværlig tilbehør.
Tilbehør
Ibericoskinke
Bellotaskinke
Iberico chorizo
Fransk spekepølse


Jordbær- og nektarinspyd


Og så flatbrød da. Glemte jeg virkelig flatbrød??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar