tirsdag 5. juli 2011

Norske ferske reker - sørlandssmak midt i byen

Selv om dagene blir lengre og arbeidsdagen kortere, er sommeren en tid jeg nok bruker mindre tid på å lage mat. Matlysten er heller ikke den samme. Enkelt må bli stikkordet. Og smakfullt. Fisk og skalldyr til middag. Jordbær og blåbær til dessert. For når de store rekene ligger der i fiskedisken og stirrer på deg med store øyne er det vanskelig å si nei. Majones eller aïoli? Oppskrift er vel strengt tatt ikke nødvendig.
Til fire
1 god loff
500 g ferske reker per person
Noen krabber eller andre skalldyr om du får tak i
1 lime
Aïoli - på hytta er det lov å jukse og bruke ferdiglaget. Men for all del. Kjøp en det står hjemmelaget på.
Dill, purre eller salat- noe grønt i alle fall
Kviteseidsmør

Og så kan du heller bruke soltimene på noe enda hyggeligere enn å lage mat inne!


1 kommentar:

  1. Mmmm, skalldyr som hovedrett og jordbær som dessert, er ikke veldig feil nei ;)

    Inger

    SvarSlett