Hun hadde basert seg på matpratversjonen, men for å perfeksjonere denne, er det detaljene hennes som avgjør, tror jeg
Til 6 porsjoner
2 dl kremfløte
225 g dronningsjokolade
4 eggeplommer
4 eggehviter
100 g melis
2 ss creme de cassis (kan byttes ut med konjakk, appelsinskall, cointreau eller sløyfes)
4 ts sterk kaffe
Triks nr. 1 er å begynne med romtepererte egg. Pisk så fløten til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Lav temperatur, og vend sjokoladen forsiktig undervies. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland eggeplommene med kaffe og creme de cassis (dette er solbærlikør som er det man også bruker i Kir Royal dersom du trenger flere bruksområder før du investerer i noe slikt). Bland forsiktig den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn kremen og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel i seks porsjonsformer og sett kjølig minst to timer før servering.
Det er en grunn til at dette er en klassiker!
Denne hørtes himmelsk god ut, mon tro om man kan bruke den som fyll i kaker?
SvarSlettHilde
Hei Hilde,
SvarSlettJeg har aldri prøvd, men jeg har sett at mange lager kaker med sjokolademoussefylle, så jeg antar at det går an!
Hilsen Linn