torsdag 24. februar 2011

Himmelsk sjokolademousse

I følge mine venninner utstøtte jeg spesielle lyder ved konsumeringen av denne fantastiske moussen. Jeg kan også med god grunn skryte av den siden den ble laget av piratkapteinen og ikke meg selv. Hun har tidligere bidrat med Piratkapteinens blåbærmousse som du finner her. Men i dag..himmelsk sjokolademousse...


Hun hadde basert seg på matpratversjonen, men for å perfeksjonere denne, er det detaljene hennes som avgjør, tror jeg

Til 6 porsjoner
2 dl kremfløte
225 g dronningsjokolade
4 eggeplommer
4 eggehviter
100 g melis
2 ss creme de cassis (kan byttes ut med konjakk, appelsinskall, cointreau eller sløyfes)
4 ts sterk kaffe

Triks nr. 1 er å begynne med romtepererte egg. Pisk så fløten til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Lav temperatur, og vend sjokoladen forsiktig undervies. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland eggeplommene med kaffe og creme de cassis (dette er solbærlikør som er det man også bruker i Kir Royal dersom du trenger flere bruksområder før du investerer i noe slikt). Bland forsiktig den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn kremen og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Fordel i seks porsjonsformer og sett kjølig minst to timer før servering.

Det er en grunn til at dette er en klassiker!

2 kommentarer:

  1. Denne hørtes himmelsk god ut, mon tro om man kan bruke den som fyll i kaker?
    Hilde

    SvarSlett
  2. Hei Hilde,
    Jeg har aldri prøvd, men jeg har sett at mange lager kaker med sjokolademoussefylle, så jeg antar at det går an!
    Hilsen Linn

    SvarSlett