Jeg vet at denne bloggen blir mer og mer preget av det søte, men jeg elsker desserter. Det er i tillegg vanskelig å komme utenom piratkapteinens mousse en tidlig høstkveld/sen sommerkveld (hvordan du omtaler det avhenger vel av om du er pessimist eller optimist). Denne herlige, fløyelsmyke desserten er lett og frisk og passer kanskje spesielt godt etter et måltid med viltkjøtt, kantareller og andre godsaker - og man kan jo helt velge hvor store eller små man vil lage porsjonene.
Blåbærmousse (4-6 porsjoner)
5dl blåbær
3ss vann
4ss sukker
4 plater gelatin (eller tre til fire stivpiskede eggehviter)
3dl kremfløte
2ss sukker
Bærene knuses med en stavmikser og røres med vann og sukker. Er du skikkelig nøye kan du sile ut bærene, men piratkapteinen og hennes mannskap foretrekker den enkle varianten og synes dette også er den beste.
Legg gelatinen ti minutter i kaldt vann, klem ut vannen og smelt gelatinen i et lite vannbad
Visp fløten med resten av sukkeret passe stiv, og vend forsiktig inn med blåbærblandingen og gelatinen.
Avkjøl i kjøleskap og server med garnityr som et mynteblad eller litt revet sjokolade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar