onsdag 20. mai 2015

Ikke kast brødrestene - lag krutonger selv!


Det har blitt litt mye brød for singelhusholdningen i det siste. Da passer det godt at salatsesongen er i anmarsj. Krutonger er muligens 80-talles, men krunsjen de gir i salaten er så god at det ikke gjør noe om man ikke får spist opp alt brødet. Litt god olivenolje, litt krydder og en rask tur i ovnen, så har du salatens beste venn. 


Ingredienser
Brødrester med eller uten skorpe
en god skvett olivenolje 
persille
hvitløk (pulverform eller fersk)
salt og pepper

Del brødrestene i terninger og hell olje og krydder jevnt over. Bland godt og legg det hele jevnt fordelt på en bakeplate og tørk terningene i stekeovnen på 200 grader i ca 15 minutter, avhengig av hvor sprø eller myke du ønsker dem. De kan godt få en gyllen farge, men pass på at de ikke brenner seg. 

Hvis du liker sprø krutonger kan det være lurt å lage en hvitløksolje på forhånd siden hvitløk brenner seg ganske lett i ovnen. Alternativt kan du bruke hvitløkspulver/dehydrert hviløk. Hvitløksoljen forbereder jeg ved å la finkuttet hvitløk  ligge over natten i olivenolje, eventuelt med annet krydder, salt og pepper.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar