Jeg har aldri bakt julekake før. I grunn hr jeg ikke spist det mye heller. Ingen grunn til å ikke prøve når favorittkjæresten ønsker seg det til jul. Eller før jul egentlig. Jeg fant oppskriften på Tines app til iPhone, og ble veldig fornøyd med resultatet - i alle fall etter andre forsøk hvor jeg også hadde husket å ha i sukker...
125 g smør
5 dl melk
1 pakke gjær
125g sukker
1 ts kardemomme
650 g mel
200 g rosin- og sukatblanding
ev ett egg til pensling
Smelt smøret og hell i melken. Hold om lag 37 grader. Bland tørrgjær, kardemomme, mel, sukker og rosiner og ev sukater. Bruk en kjøkkenmaskin og elt melkeblandingen med melblandingen. Hev til dobbelt størrelse og form som en rund julekake eller bruk en brødform. Etterhev. Stek på 180 grader i 30-40 minutter.
Jeg bakte også julekake i går:) Ville bare si at du glemte å skrive sukker i denne oppskriften;)Du har forresten en veldig fin blogg!
SvarSlettHilsen Jeanette
Takk for en veldig nyttig kommentar -ikke rart jeg glemte sukker første gang! Og en veldig hyggelig kommentar. Håper jeg nå klarte å rette det opp via min mobiltelefon!
SvarSlett