onsdag 1. desember 2010

Nøttemakroner

En jul uten nøttekaker er helt utenkelig. Jeg liker nøttetoppene best når de er litt seige og kompakte med mer litt ekstra nøtter i slik at de ikke blir som "nøttemarengs"

250 g malte hasselnøtter (minus 16 hele nøtter til pynt)
2 dl melis
2 eggehviter

Pisk eggehvitene stive og tilsett melisen litt etter litt. Tilsett til slutt de finhakkede nøttene og fordel på bakeplate med en spiseskje om lag 16 nøttetopper. Pynt hver topp med en hel hasselnøtt og stek i ovnen på 180 grader i om lag 15 minutter, men følg gjerne med litt før.

Oppbevares best i en tett boks i fryseren og tines (raskt) rett før servering.


4 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften Linn! Nå er kakene bakt og puttet i fryseboksen i påvente av julen :)

    Inger

    SvarSlett
  2. Så koselig! Håper de ble bra - og passe søte! Samt at de holder helt til jul :)

    SvarSlett
  3. Når konverterte malte hasselnøtter til hakkede mandler?
    hilsen Evelyn

    SvarSlett
  4. De konverterte nok i det jeg skrev det:) Godt observert - har rettet det opp!

    SvarSlett