Kanskje jeg har en liten matskeptiker i meg likevel.. Men med noen bruksområder, ble det straks et mer interessant prosjekt. Til kaker, desserter eller litt på brødskiven. Lemoncurd er friskt og fristende.
Til et syltetøyglass
2 store sitroner
2 store egg
1,5 dl sukker
4 ss usaltet smør
Bruk et rivjern til å rive av alt skallet på sitronene. Spar på dette, og klem ut saften av sitronene (1,5 dl holder). Bland sitronskallet med sukkeret og visp inn egg og sitronsaft. Ha dette i en liten kjele som du setter i en større med vann. For å si det enkelt. Lag et vannbad. Rør i blandingen, pass på at vannet ikke koker, men syder, og fortsett å røre til det tykner - til en curd. Tenk litt sånn konsistens som hjemmelaget vaniljekrem. Kjær deretter blandingen med n stavmikser for å løse opp sitronskallet helt, og sil det hele. Rør inn det myke smøret og ha i et koselig glass.
Det kan være en ide å prøve deg frem til balansen mellom sukker og sitron som du liker best. Denne blir ganske syrlig. Hvorfor ikke friske opp fastelavensbollene på søndag? Eller kjempefin som en liten vertinnegave i et fint glass.

Lemon curd er nydelig! Har aldri prøvd å ha det på boller, men skal prøve det i dag sammen med pisket krem.
SvarSlettJeg tror detnblir en frisk kombinasjon og skal, kanskje ikke så overraskende, prøve dette selv :)
SvarSlettDette smaker jo helt fantastisk! Klar til å ta imot familien på bollesøndag! :)
SvarSlettSå flott! Passer jo også på andre dager enn fastelavn!
SvarSlett