Lite er så belgisk som denne retten som finnes på de fleste brasserier i Belgia. Carbonnae a la Flamande er langt fra norske karbonader, men er en langkokte gryte og perfekt vintermat. Selv om gryten trenger god tid er den påfallende enkel å lage. Med gode råvarer og enkle forberedelser er den klar til servering når du kommer hjem fra søndagsturen. Jeg setter den vanligvis i ovnen på lavere temperatur om morgenen, men har jeg dårligere tid skrur jeg opp temperaturen og har den klar på 2-3 timer.
Denne oppskriften finner du også i VG i dag.
1,2 kg rimelig kjøtt med god fettmarmorering
3 ss olje
100 g bacon
500 g småløk
250 g champignon
4 ss mel
1 ss dijon-sennep
6-7 dl mørkt belgisk klosterøl (Chimay, Leffe eller andre gode produsenter)
Noen kvister fersk timian
1 laubærblad
salt og pepper
1 ss mørkt sukker
1 ss eplecidereddik
I Belgia serveres retten ofte med dobbelt-friterte pommes frites eller en grønnsaks- og potetmos som blir kalt stoemp. Som tilbehør smaker smørstekte gulrøtter godt og frisker opp retten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar