Jeg er ikke den store forkjemperen til å endre på klassikere. Samtidig må det gå an å gjøre et unntak når man først får tak i fersk vaktel. Små fugler med lyst kjøtt som nesten er litt søtlig i smaken og som er ferdig på kort tid. En liten delikatesse som kan nytes på mange måter. Jeg liker cæsar-varianten som er relativt lett, enkel å lage og krever minimalt med forberedelser. Vaktelen er perfekt for en enmannsmiddag. Eller en-kvinne for den saks skyld. Ingenting bør være til hinder for å lage den til flere heller.
Cæsar-vaktel
1 vaktel per person
timian, salt og pepper
Still oven på 190 grader og gni fuglene inn med timian salt og pepper. Stek de først litt i panna og deretter i 20-30 minutter i ovnen. Vanskeligere er det ikke.
Server som cæsarsalat med :
litt serranoskinke
noen brødkrutonger
salat
revet parmesan
og det viktigste:
Cæsardressing
1 helt egg
1 dl olivenolje
3 ansjosfileter
1 hvitløksfed
1 ts sennep
2 ts sitron
noen dråper tabasco
1/2 ts worshestershire-saus
salt og pepper
Visp et helt egg med stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle litt etter litt og deretter de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt. Jeg liker å ha en konsistens som en litt tykkere vinaigrette heller enn en majonesaktig variant. Men fritt valg.
Den beste vaktelen spiser du hjemme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar