Suppesesongen går aldri over. Det er fint i kombinasjon med at jordskokkene ser ut til å være i sesong i Benelux. Det følger i alle fall stadig med den økologiske matkurven jeg får levert på døren hver onsdag. Suppe er stort sett enkelt og ganske greit å lage helt fra bunnen. I alle fall om du jukser med god ferdig kraft eller buljong. Denne er kremete i konsistensen uten en dråpe fløte selv om det fint kan tilsettes om ønskelig.
Til 4 personer
500 g jordskokker
300 g poteter
1 liter kylling-eller grønnsakskraft
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 ts pikant ungarsk røkt paprikapulver
salt og pepper
1 spekepølse med fennikel (eller chorizo)
Skrell jordskokker og poteter og kok dem møre med vann slik at det akkurat dekker. Ha i buljong. Blank sjalottløk og hvitløk i smøret og tilsett i suppen. Når suppen er ferdigkokt kan den pureres med en stavmikser eller i en blender til den får passe konsistens. Server med stekte pølser og hvitløksbrød.
Om du ikke skulle være så heldig å ha din egen ungarske tilbyder av paprikapulver på kontoret er den spanske varianten også god. får du ikke tak i den pikante typen kan du spice suppen opp med litt chili i tillegg til paprikapulveret.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar