torsdag 13. februar 2014

Kjærlighetsbrownies - med en hemmelig ingrediens


Fortvil ikke om du ikke har planlagt valentinsdags-måltidet. Det finnes det uendelig mange oppskrifter på brownies, kladdkake og deilige sjokoladekaker som ligner. De fleste er gode. Men sjelden er de helt perfekte. Seige utenpå og myke inni. Jeg har eksperimentert meg frem til denne varianten som er usannsynlig enkel og akkurat sånn jeg liker den. Det beste: en knapp halvtime er alt du trenger og det blir minimalt med oppvask. Så får du tid til andre hyggeligere ting på valentinsdagen. Ingen valentin på deg? Da har du den perfekte unnskyldningen for å trøstespise litt. 
Hemmeligheten? En liten halv desiliter med glukose eller corn-syrup og nøyaktig 18 minutter i ovnen. 

Vanlig springform
100 g smør
100 g kokesjokolade 
0,5 dl lys sirup
50 g brunt sukker
100 g sukker
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss finmalt kaffe
Smelt smøret og ta kjelen av platen. Ha finhakket kokesjokolade i smøret til det smelter visp inn et egg av gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til du har en jevn blanding.  Ha blandingen i en springform og stek på 175 grader i 18 minutter. La kaken avkjøles i formen og server med friske bær og kanskje litt pisket krem. 

"If the question is chocolate - the answer is yes!"



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar