Når vinteren er på vei får jeg lyst på noe mer substansielt enn en bladsalat. En god cous cous salat med godt krydder . Jeg bruker en krydderblanding jeg har fått av en venninne som kjøpte den i Afrika - Zanzibar Island Spice. Dette er en krydderblanding som inneholder ulike peppertyper, sesam frø, fennikelfrø, korianderfrø, anisfrø, ingefær og hvitløk. Det er ingen krise om du ikke har vært i Afrika og er i besittelse av alle de ulike. Forsøk deg med det du har, så blir det helt sikkert bra.
4 porsjoner
Olivenolje
1 aubergine
1 rød løk
2 store hvitløksfedd
1 gul paprika
1 rød paprika
2 gulrøtter
250 g champignon
1 ts røkt paprikapulver, av den søte typen
2 ts Zanzibar Island Spice (fennikel, pepper, hvitløk, korianderfrø, anis og ingefær)
rosiner (kan sløyfes)
2 ss hakket bladpersille
saften av en halv sitron
litt kajennepepper eller chili
litt kajennepepper eller chili
salt og pepper
3,5 dl grønnsakskraft
litt yoghurt
Du kan gjerne begynne med å koke opp grønnsakskraft og 1 ss olje. Tilsett så cous cousen og la det hvile mens du deler opp de øvrige grønnsaken og steker dem lett i en panne. Det er greit å steke auberginen sammen med andre ting, den brenner seg så lett dersom du ikke ønsker å bruke store mengder olje. Bland i krydderet og bland del hele sammen. Topp med litt yoghurt ved servering og eventuelt sprøstekt chorizo om du ikke ønsker den vegetariske varianten.
Perfekt som mettende lunsj eller til kveldsmat.
Perfekt som mettende lunsj eller til kveldsmat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar