mandag 23. september 2013

Pizza bianco med kantarell og granateple


Jeg er i kantarellmodus. Snart er det slutt på moroa, så det er best å smi mens jernet er varmt. Med mindre mengder passer det utmerket å lage en kantarellpizza - og den smaker best som hvit variant, synes jeg. Dropper du bacon har du en veldig god vegetarpizza.

Til to-tre italienske pizzaer
4 dl økologisk mel
1,75 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
1 ts akasiehonning
1 ss olivenolje
3/4 ts salt

Løs opp gjæren i vannet og tilsett honning, olje og salt. Bland det hele sammen med melet til du får en smidig deig. La heve en times tid. I mens kan du forberede fyllet. 

Hvit saus
1 ts nøytral olje
1 fedd hvitløk
1 dl hvitvin (eller 2 ss hvitvinseddik)
1 dl fløte
1 dl creme fraiche
1 timiankvist

Blank hvitløken og tilsett vinen og timiankvisten. Reduser til hvitløken er nesten innkokt. Tilsett fløte og creme fraiche og kok til du har en passe kremete saus.

Fyll
1/2 rød løk i skiver
150 g kantareller
100 g bacon i terninger
bladpersille
litt revt parmesan
litt revet gulost

Stek kantarellene på høy varme uten å røre. Slik unngår du at kantarellene blir kokte i stedet for stekte. Mot slutten av steketiden kan du tilsette bacon og hakket bladpersille.

Topping
Et granateple

Kjevle ut pizzadeigen og ha på hvit saus, kantareller, løk og ost. Ha et lite dryss med salt og pepper over, og stek pizzaen på 225 grader til bunnen er sprø og osten smeltet.

Server med kjernen av et granateple + og kom i høststemning! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar