onsdag 20. mars 2013

Osteiskake med lemon curd
Det nærmer seg påske, og av en eller annen grunn skal alt være gult. Så også ostekaken min. Inspirasjonen til ostekaken er Matprat. Eller egentlig, en venninne som serverte noe lignende, og satte meg på sporet til oppskriften. Det kjekke med iskake er at den kan lages på forhånd og holder seg godt i frysen. I tillegg er det enkelt å lage. Du kan bruke hjemmelaget lemon curd for å få litt syrlighet i kaken. Men du kan også bruke en annen bærsaus, friske bær eller hermetisk frukt.

Bunn
150 g havrekjeks
100 g smør

Knus havrekjeks og stek den lett med smøret i en panne. Bruk en springform eller kakering direkte på kakefatet og trykk kjeksblandingen utover slik at du får en tynn og jevn bunn. Avkjøl i kjøleskap. 

Topping
1 putt fløte
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
100 g sukker
200 g kremost

150 g lemon curd (oppskrift her)

Pisk fløten stiv og sett i kjøleskap. Skill hviter og plommer og pisk hvitene stive i en egen bolle. Pisk plommene sammen med sukker, vaniljeekstrakt og kremost. 

Bland til slutt krem, hviter og osteblandingen forsiktig sammen. 
Når kjeksblandingen er kald nok tar du ostekremen/toppingen over kjeksbunnen. Ha noen klatter med lemon curd over, og marmorer det forsiktig inn i ostekremen med en kniv. Frys kaken i minst fire timer før servering. Skal du oppbevare den lengre kan det være greit å ta plast over.

Bringebærcoulis
150 g frosne bringebær
1 ts sitronjuice
litt melis

Det smaker godt med en liten bærsaus ved siden av, og coulisen kan lages rett før servering.Bruk en stavmikser til å kjøre bringebær, sitronjuice og melis sammen og server med kaken. Om bringebærene er frosne, ferske eller tinte når du gjør dette er egentlig ikke viktig. Det er imidlertid litt tidlig på sesongen for bringebærene her på Grünerløkka. 

Friskt, enkelt og kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar