Bunn
150 g havrekjeks
100 g smør
Knus havrekjeks og stek den lett med smøret i en panne. Bruk en springform eller kakering direkte på kakefatet og trykk kjeksblandingen utover slik at du får en tynn og jevn bunn. Avkjøl i kjøleskap.
Topping
1 putt fløte
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
100 g sukker
200 g kremost
150 g lemon curd (oppskrift her)
Pisk fløten stiv og sett i kjøleskap. Skill hviter og plommer og pisk hvitene stive i en egen bolle. Pisk plommene sammen med sukker, vaniljeekstrakt og kremost.
Bland til slutt krem, hviter og osteblandingen forsiktig sammen.
Når kjeksblandingen er kald nok tar du ostekremen/toppingen over kjeksbunnen. Ha noen klatter med lemon curd over, og marmorer det forsiktig inn i ostekremen med en kniv. Frys kaken i minst fire timer før servering. Skal du oppbevare den lengre kan det være greit å ta plast over.
Bringebærcoulis
150 g frosne bringebær
1 ts sitronjuice
litt melis
Det smaker godt med en liten bærsaus ved siden av, og coulisen kan lages rett før servering.Bruk en stavmikser til å kjøre bringebær, sitronjuice og melis sammen og server med kaken. Om bringebærene er frosne, ferske eller tinte når du gjør dette er egentlig ikke viktig. Det er imidlertid litt tidlig på sesongen for bringebærene her på Grünerløkka.
Friskt, enkelt og kjempegodt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar