tirsdag 2. august 2011

Retropizza - en norsk klassiker




Jeg er ikke blant dem som har et traumatisk forhold til barndommens pizza med kjøttdeig selv om jeg ikke kan huske sist gang jeg selv lagde en slik. Sommeren er jo tiden for å dvele ved gamle minner og kanskje prøve seg på gamle kunster.

Bunn
350 g mel
2 dl vann
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 pakke fersk gjær
2 ss olivenolje

Løs gjæren opp i lunkent vann, tilsett de øvrige ingredienser og rør sammen til en deig. La deigen heve til dobbelt størrelse mens du lager fyllet.



Fyll
300 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater med basilikum og oregao
1 skvett rødvin
1 ts sukker
salt og pepper

4 skiver chorizopølse
1/4 rød løk
6 cherrytomater
2 dl raspet gulost
1 dl raspet parmesan
fersk oregano



Stek karbonade-eller kjøttdeig, og ha i tomater på boks. La det koke inn til passe konsistens.

Trykk deigen ut på bakepapir, og har du tid kan du la den heve litt før du hiver på fyllet. Først kjøttsausen, deretter de øvrige ingrediensene. Jeg foretrekker å ha osten på toppen så unngå man at noe svir seg. Stek på 225 grader i 15 minutter - til bunnen er sprø og osten gyllen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar