fredag 5. august 2011

Grillspyd med mangosasus - en fargefest



Grillspyd er lettvint og fargerikt.Det beste av alt er kanskje at alle kan få akkurat det du vil? Hakkede grønnsaker og fisk kan legges i boller slik at man kan forsyne seg med det man liker best.
Eller  man satse på det beste - at alle liker det man tar på spydene. Som en bonus er det både sunt og godt.


Til 8 store grillspyd
1 oransje paprika
1 rød paprika
1 god del cherrytomater
1 rød løk
8 champignoner
1 grønn squash
0,5 kg ytrefilet av svin i passe store biter
0,5 kg ytrefilet av okse i passe store biter
8 grillspyd


Mangosaus
2 dl rømme
1 dl mangochutney


Dersom du bruker trepinner som grillspyd kan det være en god ide å bløtlegge dem før du tar på kjøtt og grønnsaker. Da unngår du at spydene begynner å brenne. I tillegg er det greit å ha litt størrelse på både kjøtt- og grønnsaksbiter, slik at det ikke blir tørt når det grilles. Grill i vei, og til servering passer det godt med en god salat, ris og mangosaus.


Mangosausen er lettvint - bland to deler rømme med en del mangochutney. Et lite råtriks som jeg har lært av moren til mannen i mitt liv. Passer nesten til alt! Mangosausen altså... 

3 kommentarer:

  1. Så hyggelig! Perfekt avslutning på ferien min:)

    SvarSlett
  2. Det så kjempegodt ut, dette må prøves før grillsesongen er over! Takk for tips :)

    SvarSlett
  3. Takk! det erjo utrolig lettvint, så bare å ha grillen fremme en stund til:)

    SvarSlett