Marengskaker passer godt nå på sommeren hvor det er lett å fylle dem med bær og frukt fra hagen. Eller fra butikken. Til selskap synes jeg det er fint med miniversjonen av pavlova. Marengsbunnen holder seg virkelig godt så lenge Du kan oppbevare den tørt. Har du eggehviter til overs er det bare å sette i gang.
Til 12 mini eller en stor pavlova
4 eggehviter
250 g sukker
Pisk hvitene luftige og tilsett litt sukker. Visp dette stivt og tilsetter deretter sukkeret litt etter litt til du har en stiv marengs. Jeg har aldri opplevd å få den for stiv - eller kanskje vet jeg ikke helt hva konsekvensene i så tilfelle er. Ha marengsen i en plastpose eller sprøytepose om du er avansert. Sprøyt ut til små reder eller en stor kake i en fasong du liker. Strø overmed bittelitt hakkede nøtter om du liker det. Stek på 120 grader i 75 minutter. Det kan ta lengre tid eller kortere.
Fyll
1 pakke vanoljekesam
1 putt vispet krem
Bland forsiktig kesamen med kremen og fordel over pavlovaene.
Pynt
Ha over Frukt og bær fra hagen Vi brukte jordbær (fra Meny) og blåbær og villbringebær ( fra hagen).
- Posted using BlogPress
Nydelig!!! Kan ikke si annet om denne forfriskende herligheten.
SvarSlettFikk den servert av vår datter i helgen og den slo godt ann blandt barn, unge og oss gamle.
Jeg tror det eneste som kan konkurrere mot denne i åpen aldersklasse er sjokoladekake :) takk for hyggelig kommentar!
SvarSlett