tirsdag 19. april 2011

Grillet kalveentrecôte med timianpoteterSommertemperatur til påske er noe jeg kan leve med! Godt vær og grilling - det eneste jeg mangler foreløpig er et bad. Grilling er enkelt (spesielt fordi det er mannen i huset som ofte står for det...) og kan gjøres relativt sunt.


200 g kalveentrecôte per person
100 g gulrot per person
200 g potet per person
1 pakke Jacobs utvalgte rødvinsaus
1 stor gul løk
Noen kvister timian, honning,litt olje, salt og pepper og hvitløk om du liker det


Begynn med potetene (og legg entrecôten i romtemperatur). Del potetene i båter og legg dem på et bakepapir. Ha over god olivenolje, salt, pepper og ev. hvitløk. Ha noen kvaster frisk timian over. Stek på 200 grader til de har blåst seg litt opp og blitt sprø. Du kan godt dampe dem litt i ovnen til å begynne med. Gni entrecôten med litt godt grillkrydder og la den få romtemperatur før du griller den.  Jeg brukte Jacobs utvalgte grillkrydder som hadde en utrolig morsom og spennende smak. Når tiden kommer grilles den noen minutter på hver side og vendes et par ganger til den er ferdig før den hviler
Entrecôten kan godt være litt bedre stekt enn en indrefilet, men se an hvor mør den er. Kalveentrecôten vi brukte var perfekt mør, og kjempegod rosa.


Kok gulrøttene og stek og glaser løken med litt honning.


Rødvinsausen varmes opp - gjerne med en liten skvett rødvin om du har noe til overs. Kjempeenkelt og veldig godt. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar