onsdag 23. mars 2011

Tiramisu steg 2 -Savoiardi


Ekte Tiramisu må selvsagt ha hjemmelagde savoiardi - eller lady figners som mange kaller det. Savioardi betyr rett og slett fra Savoy. Jeg synes imidlertid disse minner mer om ekte pølsefingre enn om noe ladylike! Savoiardi er relativt enkelt å lage. Du trenger bare litt interesse for å grise litt. Mer om det senere.


Ingredienslisten er begrenset:
4 egg
135 g sukker
1 ts vaniljeessens
1/2 ts salt
100 g mel


Begynn med å sette ovnen på 175 grader, bruk gjerne varmluft. Gjør i stand tre bakeplater med bakepapir. Skill eggene og pisk opp plommene med halvparten av sukkeret og alt saltet og vaniljeessensen. Hold på til det får en lys farge. Deretter pisker du opp hvitene til det får små topper og blir lett og luftig. Tilsett deretter litt og litt av sukkeret og hold på til det får en blank overflate. Bland eggedosisen forsiktig i de piskede eggehvitene forsiktig med en slikkepott. Sikt deretter melet over blandingen og vend forsiktig inn.Det er nå griseriet begynner. Blandingen helles i passe store doser i en sprøytepose eller en plastpose som du klipper hull i enden på om du ikke er fullt konditorutstyrt. Sprøyt fingerlange kaker ut på bakebrettene - omtrent som på bildet. Stek i12-15 minutter til de er gylne. Og vips så har du en drøss av savoiardi som jeg ikke helt vet hvilke andre bruksområder har enn Tiramisu...

3 kommentarer:

  1. Passer til mascapone-krem

    SvarSlett
  2. Må bare si at bloggen dinn er helt fantastisk! Jeg elsker tiramisu, så dette skal jeg prøve:) Vet du ca hvor lenge de holder i en lufttett beholder? Gjør vel ikke noe om de blir litt myke heller etterhvert, hvis de likevel skal brukes i tiramisu?

    SvarSlett
  3. Takk, det var en hyggeligmtilbakemelding. Jeg vil nok si at de ikke har så god holdbarhet, 2-3 dager kanskje, men litt redd for at de blir seige istedetfor myke. Uansett skal de jo dynkes godt i kaffe eller likør. Jeg frøs mine ned. Det fungerte fint.

    SvarSlett