søndag 13. mars 2011

Olè nordmann - skrei på spanskSkrei med blomkålpure, chorizovinaigrette og potetklosser
I fjor var temaet for skreien fransk, men etter å ha vært på kurs på Kulinarisk akademi ble lysten stor til å lage noe fra Øyvind Hjelles bok "Gourmet for begynnere" stor. Jeg fulgte oppskriften kanskje ikke helt slavisk metodisk, og potetklossene er litt fritt etter hukommelsen fra selve kurset. Dette er litt juks, for det er noen uker siden vi lagde dette, og jeg er litt usikker på om det fremdeles er skrei i butikken, samtidig er jeg ganske sikker på at dette funker bra også med vanlig torsk.

Potetklosser
4 store poteter
Solsikkeolje
50 g usaltet smør
5 hvitløksfedd
Fersk timian
Salt og pepper
Kutt til poteter i store terninger (5x5x2cm for eksempel), og stek dem gylne i panna i solsikkeoljen. Legg potetklossene over i en ildfast form og legg litt timian og en klatt smør på hver potetkloss samt salt og pepper. Del hvitløksbåtene i to og legg dem sammen med potetene. Stek til potetene er gjennomstekt i ovnen på 200 grader.

Chorizovinaigrette
10 cm rå chorizo
5 tørkede aprikoser
1 ts knuste korianderfrø
1 vårløk
1/2 søt paprika
2 hvitløksfedd
1 ss sitron

Kutt chorizoen i små biter og stek dem lett. Tilsett aprikoser i små terninger, knuste korianderfrø og hell over sitronsaften.  Ha hvitløksfeddene i mot slutten av steketiden

Blomkålpurè
1 blomkålhode
1/2 dl fløte
1 ts sitron
salt
pepper

Det blir nok penest om du bruker hvit pepper, men jeg synes det smaker bedre med en god sort pepper.
Kok blomkålen, sil av vannet og mos sammen med fløte, sitron, salt og pepper.

Anrett pent på store asjetter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar