Kylling er morsom mat du kan variere i det uendelige. Indiske varianter varmer en vinterkveld. Det er noe rustikt med tradisjonell indisk mat, et rikt smaksbilde som nesten alle liker. Denne oppskriften baserer seg på ingredienser det er lett å få tak i. Det er sikkert fint å blande sin egen garam masala, men den du får ferdig duger også.
1 hel kylling
2 løk
1 ss olje
1 ss karri
1 ss tomatpure
1 ts garam masala
1 ss maisenna
1 boks kokosmelk
2 ss sitronsaft
1 ts sukker
salt og pepper
1 bunt asparges
50 g cashewnøtter
litt frisk koriander til pynt
Kok kyllingen hel til den er mør i nok vann til å dekke den. Dette tar vel i overkant av en time. Avkjøl og skjær av kjøttet. Sil kokelaken og reduser den til omtrent en halv liter.
Hakk løken og blank den i oljen. Tilsett karri, og spe med 3 dl av kraften, tomatpure og garam masala. La dette koke i fem minutter. Rør maisenna ut i kokosmelken og rør det i. Kok op, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Legg i kylling og asparges, og kok i et par minutter til. Pynt retten med grovhakkede cashewnøtter og server med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar