lørdag 26. februar 2011

Single chocolate cookies

Jeg har kanskje ikke blitt single selv om den bedre halvdelen har bestemt seg for å forlate hovedstaden i flere uker, men cookiesene har likevel fått dette navnet og er ypperlige som som comfort food. Disse sjokolade cookiesene er likevel så gode at jeg ikke kan la være å skrive om dem her. Jeg har lett nettet opp og ned etter seige cookies - sprø utenpå, med den gode tyggemotstanden inni. Det finnes en rekke triks når det gjelder steking - kort steketid på høy temperatur, mener noen, mens andre det diametralt motsatte med lav temperatur over lengre tid - noe jeg nok heller litt mot når det gjelder akkurat cookies. Også har du dem som mener det blir bare seigt om du dropper eggene, mens andre mener det er å tilføre sirup som er saken.



Her er hvordan jeg gjorde det

Til 13 store cookies
65 g romtemperert smør
75 g brunt sukker
75 g sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
100 g havregryn
1 ss hvetemel
1 ts natron
250 g hakket kokesjokolade (jeg tok halvparten lys og halvparten mørk)
75 g  hakkede valnøtter



Oppskriften jeg brukte er hovedsaklig basert på cookiesoppskriften på app'en til Matprat.

Rør smør og sukker så hvitt som du får det når du bruker brunt sukker. Tilsett egget og rør godt, og deretter de øvrige ingrediensene. Jeg tror du med fordel kan redusere litt på sjokolademengden. Fordel med en spiseskje til 12-14 cookies og stek på 165 grader i 15 minutter. Følg med motslutten av steketiden.


Og til slutt bilde av grunnen til at det har vært lite kjøkkenskriverier i det siste. Kjøkkenet som en gang var et furukjøkken med mørke tregulv og grønne (!!) fliser har blitt hvitt (eller letthet som fargen heter).

4 kommentarer:

  1. Dette så godt ut!
    Koselig blogg, jeg legger meg til som følger :)

    Ingrid

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig hilsen og for at du vil følge bloggen min!

    SvarSlett
  3. Liker det jeg ser og leser, takker for masse god inspirasjon!

    SvarSlett
  4. Takk for hyggelig kommentar. Jeg fikk ikke opp noe på profilen din, så kan ikke se om du har din egen blogg dessverre, Kristin!

    SvarSlett