Det er alt for lite scones i Norge. Disse er med valnøtter og tranebær og sammen med havren gir de jo i alle fall et inntrykk av sunnhet. Inspirert av Åpent Bakeris oppskrift på grove scones i boken Brød.
125 g sukker
200 g smør
Saften av en appelsin
Skall av en halv appelsin og en halv sitron (eller en appelsin)
2,5 dl melk
250 g hvetemel
75 g havregryn
3 ts bakepulver
50 g hakkede valnøtter
100 g tørkede tranebær
Bland mykt smør og sukker og tilsett saften av en halv appelsin. Bland inn melet, de tørre ingrediensene og til slutt melken. Hvis deigen blir for bløt kan du tilsette mer mel.
Jeg synes det funker greit med en miksmaster og eventuelt bytte ut vispene med eltekroker etterhvert. Del deigen i tre og hver av de tre deigene igjen i fire og form sconesene slik du liker dem.
Oppå strødde jeg en blanding av demerasukker, havregryn og hakkede valnøtter, men det kan du godt droppe. Stek på 220 grader i 15 minutter - til sconesene er gylne oppå og under.
Scones er perfekte alene eller med en liten skive ekte geitost på. Bedre frokost får i alle fall ikke jeg når jeg har kjempedårlig tid! Tiner på ganske få minutter om du oppbevarer dem i fryseren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar