tirsdag 1. februar 2011

Blåbærmuffins med crispy topping


Jeg har fått nye muffinsbrett. Til store og små muffins. Sjefskritikeren er tydeligvis sulten også i år.
Det er ingenting annet å gjøre enn å sette i gang å lage muffins. Og med en fryser som fremdeles er full av deilige norske blåbær, må det jo bli blåbærmuffins. Jeg lette nettet opp og ned etter den perfekte oppskriften, men endte til slutt opp med en egen variant - inspirert av litt av hvert. Dette blir mange små eller for å være presis ganske mange store muffins. Jeg endte opp med 6 relativt store og 12 små.

Til toppingen 
1 ss smør
2 ss brunt sukker
1 ss havregryn eller havremel
1 ts limeskall
1/2 ts kanel



Muffins
2,5 dl sukker, gjerne en blanding av hvitt og brunt sukker
100 g smør
2 egg
1,5 ts økologisk vaniljeekstrakt
2,5 dl yoghurt naturell
2 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
2,5 dl havremel (kan erstattes med vanlig hvetemel)
5 dl (mer eller mindre) blåbær

Visp sukker og smør så hvitt du kan og bland i eggene et av gangen. Bland det tørre og det våte hver for seg og tilsett litt av gangen i flere omganger annenhvert tørt og vått. Hell i muffinsformer og ha litt topping på hver. Stek på 190 grader i 20-30 minutter. Dette kan variere litt med størrelse og ovn, så pass på.

2 kommentarer:

  1. Nam! Blåbærmuffins er noe av det beste som finnes :)

    SvarSlett
  2. Ja, og så er det nesten umulig å gjøre noe feil:)

    SvarSlett