lørdag 29. januar 2011

Blåskjellrisotto


Blåskjellkraft er det perfekte utgangspunket for en nydelig risotto!

Til tre til fire personer
2-4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 dl risottoris
5 dl blåskjellkraft
2 ss hakket persille
1 dl revet parmesan
sitron
salt
pepper

Lag risottoen slik som du pleier å lage risotto eller gjør det slik:
Surr løk og etterhvert hvitløk i oljen. Tilsett risen og litt av kraften av gangen. La kraften koke inn, og tilsett litt mer. Fortsett slik i flere omganger mens du rører i risottoen. Når risen er nesten (eller helt) gjennomkokt tilsettes persille og parmesan.
Smak til med sitron, salt og pepper.

Tips: Hvis du ikke har så mange blåskjell igjen (fra dagen før som sikkert du også har laget blåskjell:) ), men kun kraften, kan retten toppes med en lettstekt lakseskive og litt god tapenade.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar