fredag 28. januar 2011

Blåskjell - sesongens råvare!


Endelig nærmer det seg februar, og skalldyrene er på sitt beste!

Blåskjell til to
1kg blåskjell
1 ss smør
1 ss olje
2 hvitløksfedd i tynne skiver
2 sjalottløk finhakket eller i tynne skiver
2 ss finhakket paprika
2 ss finhakket persille
1,5 dl hvitvin
1 dl fløte

Blåskjellene må legges i kaldt vann og skrubbes. Fjern de som er ødelagte eller åpne.

Hell smør og olje i en tykkbunnet kjele og fyr opp. Fres løk, hvitløk, sjarlottløk og paprika. Slå over hvitvin, fløte og persille og la blåskjellene dampe i ca fem minutter – til de åpner seg. Fløte og smør kan droppes om du er allergisk eller vil ha det litt lettere. Fjern nå de som ikke åpner seg og nyt sammen med hjemmelaget aioli og godt hvitt brød.

Tips: Har du rester av blåskjellkraften, er den nydelig i en skalldyrsrisotto!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar