fredag 10. januar 2014

Sashimi av laks med ponzusaus - middag på under 10 minutter


Det er kanskje på tide å bytte ut laksen med nye og spennende fisketyper, samtidig vender jeg likevel tilbake til fisken med den fine fargen og gode smaken. Flaks at noe så sunt også er så godt. Enda mer praktisk er det når jeg får tak i Frøya eller Salmalaks. Litt lat må det være lov til å være. Får du ikke tak i salmalaks der du bor bør fisken fryses omtrent et døgn før den brukes. Basilusker fra fisk kan være skumle saker. 

Sashimi er fin som en liten forrett eller i kombinasjon med en salat med koriander, mango og avocado. I alle tilfeller er det enkelt og krever minimalt med forberedelser og utstyr. 

Hvordan en ponzusaus lages på ekte japansk vis er jeg ikke helt sikker på, men jeg lærte av en kokk en gang at det var fint å kombinere 1 del soyasaus med 1 del fruktjuice (som lime eller noe annet) med litt honning som utgangspunkt og så kan man tilsette ytterlige smaker deretter.

Jeg begynner som regel med ponzusausen ettersom den har godt av å hvile seg litt og ta opp smaker fra krydderne.

Sashimi som forrett til fire
300 g laksefilet
1 potte frisk koriander

Ponzusaus
1/2 dl soyasaus
1/2 dl ferskpresset limejuice
1 ts honning eller agavesirup
1/2 ts ingefær
1 knivsodd chili
1 hvitløksfedd
1/2 ts wasabikrydder 

Bland ingrediensene til ponzusausen og sausen stå til servering av fisken. Skjær fisken i passe tynne skiver og anrett på fat med frisk koriander. Ha over ponzusausen og server. 

Enklere blir det ikke.


Jeg  <3 norsk fisk!

2 kommentarer:

  1. Noe av det jeg savner mest med å bo i utlandet er nettopp norsk Salma-laks, haha! Er litt skeptisk til å prøve det jeg finner i butikkene her, selv om man kan fryse det ned. Får jo bare ta igjen for det tapte hver gang jeg er hjemme :)
    -Ingrid

    SvarSlett
  2. Jeg er enig, men her i Brussel har jeg faktisk funnet Salma-laks på butikken Mmmmh! :) Hvis nøden blir for stor :)

    SvarSlett