onsdag 6. mars 2013

Brownies - på vei mot perfeksjon...


Det har lenge irritert meg at Toros brownies blir bedre enn mine egne. Men no more! 

Brownies skal være en kombinasjon av passe seige og passe sprø. Ikke bare myke. De skal være rike på sjokoladesmak, søte, men ikke for søte. Aller best er de stykkene som har stekeskorpe. Mye skal klaffe før de blir virkelig, virkelig gode. Disse har det i seg - selv om jeg kanskje fortsatt leter etter det siste lille for å være 100 % fornøyd. Lag stykkene nesten små som konfekt. Slik at man kan unne seg en til kaffen, og nyte at man fortsatt har lyst på en til - og ikke at man spiste en for mye.

100 g smør
150 g sukker
50 g mørkt moscovadosukker
110 g kokesjokolade
1 ss mørk sirup
2 egg
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
3 ss kakao
1/2 ts bakepulver
1 ss finmalt espresso

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en middels springform og dekk med bakepapir. Varm smør, sukker, mørk sjokolade og sirup forsiktig til du har en jevn blanding, avkjøl litt.  Visp eggene og bland de tørre ingrediensene. Bland eggene og de tørre ingrediensene i sjokoladeblandingen. Ha brownies-blandingen i den smurte formen og stek i 30 minutter. 

Unn deg et lite stykke lykke til en fersk espresso.3 kommentarer:

 1. Mm! Brownies er en viktig næringsgruppe, ikke til å kimse av! Jeg lette også lenge etter en slags "perfekt" oppskrift, og faller nå bestandig tilbake på Jamie Oliver sin. Den inneholder festlig nok MEST sukker, MEST smør og MEST sjokolade - samt pyttelitt hvetemel. Mer av alt det gode enn i noen annen oppskrift, og jeg må bare innse at man ikke kan inngå kompromisser. Skal det være så skal det være.

  Synes din ser veldig bra ut, du kan jo konsultere Jamie sin hvis du ønsker, uansett er din allerede langt "sunnere" ;) http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/bloomin-brilliant-brownies

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg i at brownies er særdeles undervurdert som næringsmiddel :)

   Jeg deler din oppfatning med at mye er bra når det kommer til kaker, men jeg får ikke riktig til browniesen med "for mye av alt likevel"...

   Tar alltid en god Jamie Oliver-oppskrift! Så denne kan jeg absolutt prøve! Takk for tips!

   Slett