mandag 4. mars 2013

English muffin - servert som Grünerløkka rabbit


Skikkelige eggs benedict begynner med engelske muffins - så gjør også klassisk Welsh rarebit - eller Welsh rabbit - eller Grünerløkka rabbit som den til slutt har blitt etter diverse endringer fra opprinnelig oppskrift - via Nigella Lawsons app og med lokale tilpasninger.Intet mer om bakgrunnen for Welsh rabbit her - prøv eventuelt Wikipedia.

English muffin er uansett rundstykker som først blir stekt litt i panne og deretter i ovn - formen skal være rund, og stikkes ut med en form eller et glass. Om du ikke porsjerer egg til din gjennomsnittelige frokost, kan du gjøre som engelskmenn og toaste dem og ha syltetøy på. Muffinsene er litt søtere enn vanlige rundstykker. 

Nå er det ikke noen stor overraskelse, kanskje, at jeg har valgt latmannsversjonen og blandet alt i en bolle. Hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det praktisk?

12 muffins
3 dl melk
25 g fersk gjær
1 ss sukker
25 g melange
25 g smør
425 g mel
litt semulegryn
smør til steking

Smelt smøret og margarinen og ha i melken. Varm til det er 37 grader. Ta det av platen og ha i sukker og gjær. Elt inn melet og hev til dobbelt størrelse. 

Kjevle ut deigen til omtrent 2 cm tykk og stikk ut rundinger med en form eller et glass. Strø litt semulegryn over rundstykkene. Forvarm ovnen til 175 grader. Etterhev til de er luftige og fine - 20 til 30 minutter. Stek rundstykkene først i litt smør på middels varme på begge sider til de har fått farge. Sett pannen på lav varme og stek videre i ti minutter. Avslutt med fem minutter i ovnen. 

Servert som Grünerløkka rabbit
2 English muffins
2 ss smør
1 strøken ss mel
3 ss hvitvinseddik (eller øl)
1 ss melk
1/2 ts dijonsennep
God gulost - her er det fritt valg
Litt timian

Del rundstykkene i to og toast dem. 

Smelt smøret og ha i melet. Rør godt. Tilsett hvivinseddik, melk og dijonsennep og rør kraftig til det tykner. Smør blandingen på toasten og ha revet gulost over samt et lite dryss timian.

Grill ostesmørbrødene i ovnen til de får farge..

Kveldsmaten er servert!2 kommentarer:

 1. Eg budde eit år i USa på tidleg nittitalet, og då var english muffin standard frukost. Ein runde i brødristaren og så litt smør på. Nam!

  Trur jammen eg skal teste desse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Test i vei - jeg har også prøvd dem med bare smør når de er ferske, og kan være enig i at det kan anbefales!

   Slett