mandag 13. januar 2014

Laksekrem er luksuspålegg



Jeg er i laksemodus. Laks er sunt - og du trenger ikke mange ingrediensene for å få noe skikkelig godt å spise. Noe av det enkleste som kan serveres til forrett er en liten toast med laks. Blinis om du har god tid - og oppskriften på det finner du her. Faktisk synes jeg dette smaker godt som pålegg når jeg skal unne meg litt ekstra også. 

En liten porsjon
100 g god røkelaks
1 dl creme fraiche
1/4 liten rød løk
2 ts ferskpresset sitron

litt hakket dill

1 hakket hvitløksfedd
1 ts akasiehonning
litt pepper


Skjær laks i små biter og gjør det samme med løk. Bland sammen med de øvrige ingrdiensene og la blandingen hvile i minst en halv time for å ta opp de gode smakene. Bruk gjerne en flytende honning som akasiehonning. Det er enklere å blande ut. Ellers kan du også varme litt vanlig slynget honning slik at den løser seg opp litt lettere. 

Server på blinis med litt lakserogn og frisk dill. Hvem sa at røkelaksen var død?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar