mandag 25. mars 2013

Ta knekken på eggehvitene - lag marshmallows!

Jeg har laget gode marshmallows før (her), men da uten eggehviter. Denne gangen var det nettopp eggehvitene som var utgangspunktet for å dempe søtsuget. For hva gjør du egentlig med alle eggehvitene som til stadighet blir igjen etter batcher med creme brulee og andre ting som krever bare eggeplommer? Det første som slo meg var muligens ikke marshmallows. Men det var i alle fall det første jeg hadde lyst på. 

Denne gangen forsøkte jeg å gjøre det som David Lebovitz som skriver den fine bloggen Living the sweet life in Paris

Disse marshmallowsene syntes jeg ble veldig luftige og gode. Det er kjekt å ha et godt termometer tilgjengelig som det ofte er om man setter i gang med sukkertøyproduksjon enten det er drops, karameller - eller marshmallows. Da får de riktig farge - og riktig konsistens. 

200 g sukker
100 g lys sirup
0,8 dl vann
4 eggehviter (110 g)
10 plater gelatin (1 pakke)
1 ts vaniljeekstrakt 
1 knivsodd salt

Strø
1 dl maisenna
1 dl melis

Kok opp sukker, sirup og vann. Bruk et termometer og la sirupen nå 118 grader. Slike termometer får du blant annet kjøpt på Panduro. De er også veldig kjekke å ha når man skal lage karamell eller drops. 

Visp eggehvitene stive og ha i en knivsodd salt til slutt. 

Ha gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, og klem restvann ut av dem. 

Visp inn sirupen i eggehvitene, og bruk restene i bunn av pannen til å løse gelatinplatene opp i. Ha også den nå oppløste gelatinen i den marengslignende blandingen. Fortsett å vispe i om lag fem minutter. 

Ha raust med blandingen av maisena og melis utover et bakepapir. Bruk gjerne en sikt til å få det jevnt utover. Ha marshmallowsblandingen over bakepapiret. La den deretter stå udekket over natten.

Dagen etter kan du klippe opp marsmallowsen i passe store biter og strø med resten av blandingen. Oppbevares inntil en uke i lufttett beholder. Jeg synes de er aller best med en gang - og hvem klarer egentlig å holde fingrene av fatet en hel uke...

Barnslig godt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar