fredag 22. mars 2013

Rødvinsbraisert bibringe


Når gradestokken fremdeles kryper ned mot femten kuldegrader er det fortsatt muligheter for å lage gode rødvinsgryter før salatsesongen setter inn. Du må kanskje ha god tid for å lage denne gryten, men det er absolutt mulig å få til midt i uken. Selv lot jeg den stå over natten i ovnen, og syntes dette fungerte veldig godt. Resultatet blir nesten som Boeuf Bourguignon.   

Bibringe er ypperlig kjøtt til dette formålet. Godt marmorert kjøtt med gode ben gir god kraft og langstekt løsner kjøttet fra benet og blir mykt som smør.

Til en god del sultne voksne
2 kg bibringe
1 flaske rødvin
1 ss tomatpure
2 ss hvetemel
1 l kalvekraft
0,5 dl mammas hjemmelagde solbærsirup (kan sløyfes)
3 gulrøtter
1 god skive sellerirot
3 løk
3 fedd hvitløk
litt olje til steking
1 laubærblad
1 ts timian
1/2 ts rosmarin
1 ts oregano
1 ss hakket bladpersille
salt og pepper

Del bibringen i passe store biter. Brun kjøttet i to omganger og hell ut overskuddsfett. Ta kjøttet ut av gryten å la det hvile mens du steker grønnsakene. 

Forvarm ovnen til 100 grader

Kutt sellerirot, gulrøtter og løk i passe store biter, og brun dem i gryten.Tilsett mel og tomatpure og rør det godt inn. La det koke til blandingen blir mørkerød. Ha over vin, solbærsirup og kraft og la det koke til blandingen er redusert til det halve. Ha i bibringen, krydder, urter og hvitløk. La det hele koke opp før du setter lokk på gryten og har den i stekeovnen. Bruk aluminiumsfolie til lokk om du ikke har grytelokk som tåler varme godt. La gryten godgjøre seg i ovnen til neste dag. 

Ta gryten ut av ovnen, gå på jobb og returner til en gryte du skal lete lenge etter å finne bedre enn.

Ta av fettlaget som har dannet seg på toppen når gryten har blitt kald. Varm opp til servering og server med en grønn salat og potetmos. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar